Filter

Uit Help
Versie door MJager (overleg | bijdragen) op 15 nov 2022 om 10:23 (→‎Velden)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar:navigatie, zoeken

Wat kan ik hier?

Via een filter is het mogelijk om nummers (anoniem, netnummers of landelijke nummers) te filteren uit het belverkeer en hier een specifieke routering voor aan te maken.

Screenshots

Filter1.png

Velden

Druk op de knop toevoegen. Je ziet bovenstaand scherm. Geef de telefoonnummers waarvoor je het filter wilt aanmaken op en klik op opslaan. (Je kunt 'losse' telefoonnummers toevoegen, maar ook hele landen.

Wil je bijvoorbeeld bellers uit Frankrijk blokkeren, of naar een medewerker sturen die goed Frans kan? Zet dan alleen de landcode van Frankrijk in de filtergroep (+33)).
Wil je een 100-nummerblok blokkeren dan laat je de laatste 2 cijfers weg, bijvoorbeeld +318812345600 t/m 99 wil je blokkeren dan noteer je +3188123456.
Wil je anonieme nummers filteren dan vink je bij 'type' anonieme nummer aan.

Belplan

Je kunt de filter nu toevoegen aan een Belplan.

Anoniem2.png

In een belplan dient het filter als stap opgenomen te worden. Wanneer je het aangemaakte filter selecteert als eerste stap, verschijnt er 'voldoet aan' en 'voldoet niet aan.'

Bij 'voldoet aan' selecteer je wat er moet gebeuren met een oproep van een telefoonnummer die opgenomen is in de filtergroep. Bij 'voldoet niet aan' selecteer je wat er moet gebeuren met oproepen van telefoonnummers die niet zijn opgenomen in de filtergroep.

In dit voorbeeld wordt gekeken of de beller voldoet aan de filter (stap 1) en in dit geval wordt de verbinding verbroken (stap 1.1). Voldoet de beller niet aan de filter dan wordt het gesprek doorgezet naar de tijdsgroep Openingstijden (stap 1.2) en zal het belplan verder gevolgd worden.

;